PrikbordBericht van Koos Knol (huisnr 63):


Beste buren,

 

Een buurtbewoonster van de Hoogeveenseweg is actief om een buurt AED te krijgen. De kosten zijn flink, maar met alle hulp zou het kunnen lukken. Wellicht heeft niet iedereen deze actie meegekregen. Ik vind het belangrijk genoeg om hier via onze website aandacht voor te vragen. Bedenk dat je ook met meerdere buren een bedrag kunt verzamelen. Kijk op:

 

https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-hoogeveenseweg-7931-fluitenberg

Met vriendelijke groet,

 

Ellen Jansen (35)

Bericht van Hans Keijzer:

I.v.m. niet behalen van gestelde doel is dit project gestopt.Bericht van de heer B.J. Imthorn, Huisnummer: 38

 

E-mailadres: b.j.imthorn@home.nl    Telefoonnummer: 221284

 

Bericht: Rijkswaterstaat heeft het plan de max. snelheid op de A28 te verhogen van 120 naar 130km/h.

Zou het niet nuttig zijn "tegengas" te geven?

Doch hoe?

 

Reacties kunt u per e-mail sturen aan de heer Imthorn.


Bericht van Ellen Jansen, de Santbrincke 35:  Joss is heel druk met de organisatie van het nieuwe museum in Hoogeveen. Er zijn vrijwilligers nodig. 

--------------

Gastvrouw of gastheer gezocht voor het nieuwe museum huize Venendal in Hoogeveen

 

Op 16 december 2017 wordt het museum huize Venendal officieel geopend. Dit stijlvolle pand moet plaats gaan bieden aan een wisselend aanbod van kunstenaars uit Hoogeveen en omstreken. Daarnaast wil huize Venendal ruimte bieden voor vergaderingen, bruiloften, recepties en lezingen. Onze wens is te kunnen uitgroeien tot een volwaardig museum.

 

Dit kan onmogelijk zonder de inspanning van velen. We zoeken vrijwilligers voor het ontvangen van bezoekers, voor begeleiden langs de kunstwerken, voor het schenken van koffie en natuurlijk het houden van toezicht op het museum. Een belangrijke taak, die het karakter van het museum verder invulling zal geven.

 

Als u interesse hebt, kunt u zich wenden tot kristian@huizevenendal.nl, of kunt u zich melden bij de receptie van het museum. 

 

Huize Venendal, Hoofdstaat 9, 7902 EA Hoogeveen

www.huizevenendal.nl

 

Artikel in Dagblad van het Noorden, 2 december 2017:

 

http://www.dvhn.nl/drenthe/Museum-huize-Venendal-opent-op-plek-van-De-5000-Morgen-22711929.html 


Via deze weg willen wij Roelf, Joss en Ellen bedanken voor hun inzet. Zij weten er steeds weer voor te zorgen dat het entree van De Santbrincke er mooi uitziet.

Ook gaat onze dank uit naar degenen die het naambord hebben schoongemaakt!!! 

En het is fijn te lezen en te zien dat de Gemeente Hoogeveen zo snel in actie komt na een melding.

Samen maken we De Santbrincke tot een mooie en veilige wijk.

 

Frans Pijbes en Sylvia van der Lelij (nr. 61)

 


Bericht van Anja Visser, de Santbrincke 73

 

Beste mede buurtbewoners,

 

Het hele jaar door doen Ellen en Joss Jansen en Roelf Visser erg hun best om ons grasveld bij de ingang van De Santbrincke heel goed te onderhouden.

Het is de entree van ons mooie park en wij zijn van mening dat het er zo netjes en open mogelijk uit moet zien. Er zit veel werk in en zeker in het voorjaar. Zij zijn dan dagen bezig met mos verwijderen en weer inzaaien van het gras. 

 

Het komt regelmatig voor dat, omdat de rijweg smal is, men bij het passeren van rijdende of stilstaande auto's over het grasveld rijdt. Zoals vanmorgen toen er auto's bij de schakelkast stonden om werkzaamheden te verrichten. Ook wordt er vaak door derden zelfs op het grasveld geparkeerd! 

 

Er komen dan diepe sporen in het gras en dat belemmert het werk behoorlijk tijdens het maaien, bovendien wordt het daar zeker niet mooier van! 

Het zou heel fijn zijn, als men in plaats van door te rijden in zo'n  situatie, even omkeert en langs de andere kant rijdt.  En de ingang het aanzien waard blijft! 

 

Bij voorbaat hartelijk dank, 

 

Anja Visser - van der Beek, 

De Santbrincke 73


Bericht van Ellen Jansen, de Santbrincke 35

'Van de entree van ons park heb ik enige weken geleden de gemeente foto's gestuurd omdat er zoveel onkruid en mos is dat men hals, nek en nieren breekt. De gemeente heeft dit snel opgepakt en het onkruid verwijderd. Maar nu zag ik tot mijn grote schrik dat er blijkbaar een zware auto over deze stoep heeft gereden. De tegels zijn helemaal verzakt en nu is het pas goed gevaarlijk.

Ik ga dit weer naar de gemeente sturen en hoop op een snel herstel'. 

 (En inmiddels alweer snel hersteld door de gemeente)

Klik op de foto voor vergroting


Naar aanleiding van het bericht van Ellen Jansen vraag ik me af of het niet verstandiger is de gemeente te vragen de inrit niet alleen te renoveren maar vooral  te verbreden en het zicht te verbeteren. Het is elke keer weer spannend om de Santbrincke uit- en vooral in te rijden. Je weet nooit wat je tegemoet komt en dat leidt soms tot gevaarlijke situaties.

Robert Dieters, de Santbrincke 65

 


 Heeft u iets mede te delen dat voor (nagenoeg) alle bewoners interessant kan zijn, stuur dan uw berichtje aan de webmaster.